Asiantuntijat

Taloushallinnon lait -verkkopalvelu on tuotettu yhteistyössä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Leena Rekola-Nieminen, Kari Alhola ja Kalle Kyläkallio kirjoittavat palveluun säännöllisesti käytännönläheisiä artikkeleita taloushallinnon asiantuntijoille ajankohtaisista aiheista. He vastaavat palvelun kysymyspalstalla myös käyttäjiä askarruttaviin kysymyksiin.

Kari Alhola
Verotus
KTM Kari Alholalla on laaja ja monipuolinen kokemus taloushallinnon tehtävistä, taloushallinnon ja johtamisen konsultoinnista ja koulutuksesta sekä veroasiantuntijatehtävistä yli 20 vuoden ajalta. Kari toimii talouden hallinnan konsulttina sekä veroasiantuntijana lukuisille yrityksille ja yhteisöille. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita kirjanpidon, tilinpäätöksen ja verotuksen alueelta.
Kalle Kyläkallio
Yhtiöoikeus
Asianajaja, varatuomari Kalle Kyläkallio on koko asianajouransa työskennellyt yhtiöoikeuden parissa. Kalle on erikoistunut osake- ja asunto-osakeyhtiöitä koskeviin kysymyksiin ja on tunnettu yhtiöoikeudellisen ammattikirjallisuuden kirjoittajana ja kouluttajana. Kalle muun muassa opettaa yritysjuridiikkaa Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa. Kallen asiakkaiden toimeksiannot koskevat osake- ja asunto-osakeyhtiölain soveltamiseen liittyviä kysymyksiä esimerkkeinä yhtiökokoukset, hallituksen kokoukset, yhtiöjärjestykset, osakeannit, osakkeiden lunastustilanteet. Hän hoitaa myös välimiestehtäviä. Kalle Kyläkallio on yksi Osakeyhtiö I-II -teoksen kirjoittajista.
Leena Rekola-Nieminen
Kirjanpito ja tilintarkastus
Ekonomi, KLT Leena Rekola-Nieminen on kokenut pitkän linjan taloushallinnon ammattilainen, joka on kirjoittanut teoksia mm. kirjanpidon lainsäädännöstä ja tilinpäätöksen rakentamisesta. Leena on Kirjanpitolautakunnan jäsen ja toimii Taloushallintoliiton kirjanpidon asiantuntijana ja on liiton entinen puheenjohtaja. Hän on kirjoittanut mm. suositun Kirjanpitolaki käytännössä -teoksen.